Γκλόρια Δήμητρα Χόντια

Γκλόρια Δήμητρα Χόντια

Ονομάζομαι Γκλόρια Δήμητρα Χόντια  και κατέχω πτυχίο βρεφονηπιοκομίας του τμήματος Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας όπως επίσης και  μεταπτυχιακό στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση». Εκτός από τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Θεατρικού αυτοσχεδιασμού, Σωματικού Θεάτρου, Θεατρικού παιχνιδιού και Ψυχοδράματος.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου» ως παιδαγωγός προσχολικής εκπαίδευσης ενώ παράλληλα πραγματοποιούσα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο  Συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη» στην Κόρινθο.

Ένας λόγος που επέλεξα να συμμετάσχω στο Άγγιγμα και Όρια είναι διότι συνδυάζει την ψυχολογία με το θέατρο με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη. Μέσα από την δραματική τέχνη έχω αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του, εξωτερικεύει τα συναισθήματα του, έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις και γεγονότα και προσπαθεί να βρει λύσεις. Αρκετοί από εμάς θεωρούμε «ταμπού» να μιλήσουμε ανοιχτά στα παιδιά μας για ζητήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όπως επίσης και για τους κινδύνους να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Όποτε μέσα από την δράση μας, με ιδιαίτερο σεβασμό και παιδαγωγικό τρόπο, προσεγγίζουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έτσι ώστε παιδιά και γονείς να ενημερωθούν και να αποφευχθούν μελλοντικά κακουργήματα πάνω σε αθώες ψυχές.

Αυτό το διάστημα είμαι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος
“Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και την Δια Βίου Μάθηση”
στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.