Δημήτρης Καράγιωργας

Δημήτρης Καράγιωργας

Γεννήθηκα το 1977 και έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Κόρινθο.

Από το 1995 ως το 2013 έζησα στη Ρουμανία και τη Σουηδία όπου και σπούδασα Ιατρική – Ψυχιατρική παιδιών και εφήβων.

Εκπαιδεύτηκα επίσης στην τέχνη της Ψυχοθεραπείας έχοντας μια ευρεία πλατφόρμα αναφορών, διαβασμάτων, ερεθισμάτων και εμπειριών, που προτείνουν μια επίμονη και εν δυνάμει, ολιστική θεώρηση – πράξη της θεραπείας, με κύριους άξονες τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Σχολή, τη Ψυχοθεραπεία μέσω της Τέχνης, το Ψυχόδραμα.

Με την ιδιότητα του Ψυχιάτρου π&ε εκπαιδεύτηκα από τη Σουηδική Παιδοψυχιατρική Εταιρεία στην εποπτεία νέων ειδικευόμενων συναδέλφων.

Η διπλωματική μου εργασία στο Πανεπιστήμιο καθώς και άλλες μεταγενέστερες εργασίες, παρουσιάστηκαν – εκδόθηκαν  στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αφορούν κυρίως τη συνάντηση της Ψυχοθεραπείας με το Θέατρο.

Εργάστηκα μέχρι τον Οκτώβρη του 2013 σε διάφορα τμήματα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπ. Νοσοκομείου SUS, Σουηδίας.

Ως επιμελητής και επιστημονικός υπεύθυνος εργάστηκα στο τμήμα των Τακτικών Ιατρείων Γενικής Παιδοψυχιατρικής, στην Ομάδα Θυμάτων Βασανιστηρίων και Πολέμου και ως εφημερεύων επιμελητής στο τμήμα Παιδοψυχιατρικών Επειγόντων της ίδιας κλινικής.

Συντονίζω στην Ελλάδα και το εξωτερικό βιωματικά εργαστήρια, με έμφαση στη συνάντηση της Ψυχοθεραπείας με την Τέχνη του Θεάτρου (συχνά του Θεάτρου Σκιών, του Θεάτρου με κούκλες).

Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Κόρινθο.

Συνεργάζομαι με το Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος και Κοινωνιοδράματος, με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών).

Είμαι μέλος του μουσικού θιάσου των ίσκιων ”τα μαύρα μάτια σου”.

Η συνεργασία μου με την ομάδα Άγγιγμα & Όρια είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κυρίως γιατί αφορά τόσο τη φροντίδα παιδιών – εφήβων – οικογένειας όσο και τη μελέτη της βουβής, συχνά, βιοπραγίας η οποία χαρακτηρίζει τη σεξουαλική κακοποίηση.

Είμαι παντρεμένος και έχουμε 2 παιδιά.

Μου αρέσει να παίζω.