Λυκομήτρου Λίνα

Λυκομήτρου Λίνα

Γεννήθηκα και έζησα τα περισσότερα από τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα και σπούδασα Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree). Ολοκληρώνοντας τις πρώτες μου σπουδές, συνέχισα να εκπαιδεύομαι στην Συστημική Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία «Λόγω Ψυχής», όπου εκεί έλαβα τις πρώτες γνώσεις σχετικά με την συμβουλευτική σε θέματα οικογένειας και ζευγαριών. Πρόσφατα ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολική Ψυχολογία και ξεκίνησα να εκπαιδεύομαι στην Τραυματοθεραπεία EMDR. 

Το έτος 2021-2022 συνεργάστηκα με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παραδίδοντας webinars σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ως μέσο Πρόληψης για την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση/Παρενόχληση.

H ψυχοθεραπεία μπήκε στην ζωή μου στα 18 μου χρόνια, όπου και συνέχισα για 8 έτη
ακολουθώντας Ανθρωποκεντρική – Υπαρξιακή προσέγγιση. Ολοκλήρωσα την προσωπική μου ανάπτυξη με 3 ακόμα χρόνια ψυχοθεραπείας στην Συστημική προσέγγιση.
Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου μέχρι σήμερα, μελετώ θέματα που αφορούν τα παιδιά, τους έφηβους και τις οικογένειες τους. Έχοντας συμβάλει ενεργά στις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο (Μαζί για το Παιδί, Κέντρο Κακοποιημένων
Γυναικών, Ογκολογικό Τμήμα Παίδων “Αγία Σοφία”), αποφάσισα να δημιουργήσω μια
δράση με σκοπό την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης την οποία και
ονόμασα «Άγγιγμα και Όρια».

Σκοπός μου είναι να μιλήσω ανοιχτά για μια βουβή κακοποίηση, η οποία εξελίσσεται σε
ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αλλά και να ενημερώσω τους ανθρώπους για αυτή την
τεράστια ασπίδα που λέγεται «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, ότι ένα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί παραμένει ένας σεξουαλικά κακοποιημένος άνθρωπος! Χωρίς αυτό να αλλάξει και κυρίως, χωρίς αυτό να ξεχαστεί..