Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

Ονομάζομαι Μυρτώ Χρυσανθοπούλου γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πετρούπολη.

Το 1994 άρχισα τις σπουδές μου στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης στο τμήμα του Φλάουτου από όπου πήρα το πτυχίο της το 2009, με βαθμό Άριστα. Παράλληλα σπούδασα στο τμήμα ανώτερων θεωρητικών του Δ.Ω.Π. από όπου πήρα το πτυχίο Αρμονίας το 2006. Το 2006 πήρα πτυχίο από το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με ειδίκευση στην κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2014 αποφοίτησα από την Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος. Ενώ το 2019 τελείωσα την Επιμόρφωσή μου στην Μουσική στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ως μουσικός έχω συνεργαστεί με τους συνθέτες Γιάννη Γλέζο, Γιώργο Βαρσαμάκη, με τον στιχουργό Μανώλη Ρασούλη, σε θεατρικές παραστάσεις κ.α.. Στο κλάδο της κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων έχω δουλέψει ως βοηθός του Ε.Δ.Ι.Π Καθηγητή Νικόλα Τσαφταρίδη στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τ.Ε.Α.Π.Η.) και διδάσκοντας παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε παιδιά δημοτικού σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Στο θέατρο εργάστηκα από την θεατρική σεζόν 2017-2018 ως την σεζόν 2014-2015 με την Κάρμεν Ρουγγέρη, την «Παραμυθοχώρα» και τις Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου και τον Τάσο Ιωαννίδη στην παράσταση «Λάχανα & Χάχανα η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή. Έχω ηχογραφήσει πολλά παραμύθια για παιδια. Από το 2000 διδάσκω μουσική σε σχολεία, ωδεία αλλά και χώρους τέχνης. Και από 2014 Μουσική και Θεατρική Αγωγή.

Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι μέλος της ομάδας «Άγγιγμα και όρια» γιατί πιστεύω ότι το παιδί είναι το μέλλον, γιατί τι η σεξουαλική αγωγή είναι μία πολύ σημαντική γνώση για να κατακτήσουμε και να ενημερωνόμαστε συνεχώς, γιατί…
«Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»…