Νατάσα Ρουστάνη

Νατάσα Ρουστάνη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες και ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμημα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., ένα τμήμα που δίνει έμφαση στον αντισεξιστικό, αντιρατσιστικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, γεγονός που δεν θα μπορούσε να με αφήσει ανεπηρέαστη. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον μου για τις τέχνες με οδήγησε στο εξάμηνο προγραμμα Music Education στο Hogskolen i Bergen της Νορβηγίας ως υπότροφο του ΙΚΥ και στη συνέχεια στην ομάδα θεάτρου C for Circus της οποίας αποτελώ ενεργό μέλος τα τελευταία έντεκα χρόνια.

 Με την ομάδα C for Circus ξεκινήσαμε ως ερασιτέχνες, με παράδειγμα την ομάδα της Αριαν Μνουσκιν και πρακτική τις ασκήσεις του Γκροτόφσκι και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ‘θέατρο’ μέσα από την αρχή της ομάδας. Στο ενδιάμεσο φοίτησα στη δραματική σχολή ‘Δήλος’ και πλέον, αφού ζημωθήκαμε τόσα χρόνια σε ομαδικές διαδικασίες και μάθαμε πως φτιάχνεται μια παράσταση απο την παραγωγή μέχρι την υποκριτική, εχουμε τη χαρά να βρισκομαστε ανάμεσα στις ανερχόμενες ομάδες νέων καλλιτεχνών, με παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Εθνικό Θέατρο.

Παράλληλα εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα απο το 2015.

Τέλος, τους τελευταίους μήνες, λόγω της καραντίνας και της ψηφιοποίησης της κοινωνικής πραγματικότητας, το ενδιαφέρον μου έχει στραφεί στις δυνατότητες ψηφιοποίησης του καλλιτεχνικού έργου και στην δημιουργία animated videos ως προέκταση αυτού.

Βρίσκομαι στη δράση ‘Άγγιγμα και Όρια’ γιατί πιστεύω ότι οι καλύτερες ιστορίες είναι αυτές που έχουν κάτι χρήσιμο να πουν.