Νατάσα Τριανταφύλλου

Νατάσα Τριανταφύλλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί της Ρόδου. Αφότου ολοκλήρωσα το 2015 τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζω τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωσή μου στην Αθήνα. Εκπαιδεύομαι στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.) στη Συστημική Προσέγγιση στη Ψυχοθεραπεία ενώ παράλληλα εξειδικεύομαι στη Ψυχολογική Αξιολόγηση. 

Κατά τη διάρκεια της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσής μου, έχω εργαστεί εθελοντικά στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης στο Συμβουλευτικό κέντρο του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ιθάκη, στη Θεσσαλονίκη. Το 2017 -2018 παρείχα εθελοντική εργασία στο Ιατροπαιδαγωγικό και στο Θεραπευτικό Τμήμα Εφήβων του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Αθήνας (Κ.ΠΨ.Υ.) . Έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια  όπως «Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων», «Εισαγωγή στις Θεραπείες μέσω Τέχνης» κ.α.. Παράλληλα παρακολουθώ το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του  Ε.Α.Π., επιθυμώντας να εμπλουτίσω την προσέγγισή μου στη Ψυχοθεραπευτική διεργασία. Συμμετέχω ως βοηθός θεραπεύτρια ομάδων συστημικής ψυχοθεραπείας σε ιδιωτικό γραφείο και αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε κέντρο ειδικών θεραπειών, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και συμβουλευτική γονέων.

Για την προσωπική μου ανάπτυξη και θεραπεία, ολοκλήρωσα έναν κύκλο ατομικών συνεδριών και συνεχίζω ως μέλος ομάδας συστημικής ψυχοθεραπείας τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέσα από τη συμμετοχή μου στη δράση ‘’Άγγιγμα και Όρια’’ αποζητώ να βάλω το προσωπικό μου λιθαράκι στην αναγνώριση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ως ενός ορατού κοινωνικού προβλήματος με σημαντικές κοινωνικο-ψυχολογικές επιπτώσεις, κατά συνέπεια και στην αντιμετώπισή του ως τέτοιου. Με εφαλτήριο τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, μέσα από τις διεργασίες και τις δράσεις της ομάδας μας, ευελπιστώ να συνεισφέρουμε κυρίως στην πρόληψη αλλά και στην αναγνώριση και αντιμετώπιση όσο το δυνατόν περισσότερων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.  Να συνοδεύσουμε μελλοντικούς αλλά και παροντικούς ενήλικες προς την ενημερότητα και την αυτογνωσία, εμφυσώντας συγχρόνως αξίες όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη.